2. Отворено првенства ЧУКАРИЦЕ у проблемском шаху – резултати

2. Појединачно и екипно отворено првенство Чукарице у проблемском шаху за младе одиграно је 27.09.2014. године у ОШ „Ђорђе Крстић“ у Жаркову у организацији шаховског клуба „Краљ“, а под покровитељством ГО Чукарица. Такмичењу је присиствовало 75 талентованих малишана. Велико интересовање владало је у свим групама, поготово у најмлађим. Организатор је накнадно, након расписа. формирао и додатну групу дечака до 6 година (2008. и млађи) где је учешће узело 14 такмичара, а који су били награђени такође дипломама, медаљама и пехаром.

Свечаном отварању присуствовао је господин Ђорђе Голубовић, члан већа ГО Чукарица који је званично и отворио турнир уз речи да је добро што се деца баве шахом, да тако и наставе и постану велемајстори, али да је битније од тога да науче да размишљају својом главом.

Пре почетка такмичења деци су детаљно објашњена правила и начин на који ће решавати проблеме. У групама до 6 и 8 година где се решавао мат у једном потезу, деци је дозвољено да оловком нацртају стрелицу где желе да фигура одигра јер још увек нису научили слова. Сви су се одлично снашли у томе и без проблема завршили своје задатке. 

Сви учесници награђени су шаховским сувенирима, а најбољи и дипломама, медаљама и пехаром. Највише су се истакли такмичари који су успешно решили све шаховске проблеме и са максималним бројем поена завршили такмичење. Победнике је одлучивало време као додатни критеријум.

Такмичари са максималним бројем поена су:

Дечаци до 6 година: Марко Милановић, Јаков Јовандић и Стефан Анђелковић

Дечаци до 10 година: Лука Делија, Василије Пантелић, Никола Спасић, Јован Крсмановић и Андреј Балабан

Дечаци до 12 година: Вид Кујунџић, Ђорђе Милић и Петар Ђурђевић

Честитамо свим учесницима, поготово онима који су се први пут такмичили и желимо им пуно успеха на наредним такмичењима.

Пласман по групама >>>

Екипни пласман:

1. Шаховски клуб „Краљ“

2. Шаховски клуб „Видиковац“

3. Школа шаха „Шампион“

 

Галерија фотогрфија са такмичења:

[nggallery id=2]

Галерија фотографија са проглашења победника:

[nggallery id=1]

You can leave a response, or trackback from your own site.
Powered by WordPress | Free WordPress Templates by Free WordPress Themes | Thanks to WordPress News Themes and